Ружа Игнатова се изплъзнала на гръцката полиция преди дни

Пет години след изчезването на издирваната от ФБР, Европол и Интерпол Ружа Ингатова гръцката полиция получила данни, че тя е в страната, но операцията за ареста ѝ се оказала безуспешна.

Това пише гръцкото издание „Катимерини“, като цитира източници от силите на реда. Уточнява се, че в период отпреди няколко дни или повече (но под месец), са достигнали данни, че Игнатова е „в страната и се среща с конкретни хора“.

Въз основа на тази информация полицията „незабавно“ предприела операция за залавянето ѝ. От написаното обаче следва, че Игнатова се изплъзнала. Това „удължава трилъра с откриването със засичането на издирваната жена“, се казва още в публикацията.

Припомня се, че на 1 юли ФБР постави Ружа в списъка на десетте най-издирвани бегълци в света (и единствената жена в него) с уточнението, че бягството ѝ започва именно от Гърция (на 25 октомври 2017 г. тя пътува със самолет от София до Атина) и че с германския си паспорт може да е преминала и през Обединените арабски емирства, Германия, Русия и Източна Европа.

Събеседниците на вестника обясняват, че десетки страни работят заедно за залавянето на Игнатова, а информация в една държава дава възможност за напредък по разследването в друга чрез мрежа от „изобличители“.

Разказва се още за начина, по който работи схемата OneCoin и за данните за измамени гръцки граждани, инвестирали 211 970 евро в „криптовалутата“.

Comments

comments