Роми от Дупница нападнаха служители на горското стопанство

Живеещите в махалата били с челници, за да осветяват пътя пред себе си. Били около 50 души. Групата се разделила на две и заобиколила от всички страни автомобила на горските.

Венцислав Боянински и Владислав Василев засичат нарушители час преди полунощ.

„По време на дежурство патрулирахме с колегата Владислав Василев в местността Вангелова чешма над Гиздова махала. Видяхме как от махалата тръгват няколко автомобила малко след 23 часа. Спряха на около 500 метра от нас“, разказва горският Венцислав Боянински пред БТВ.

„Инструктирани сме да не допускаме ескалация на напрежението в такива случаи, затова се оттеглихме от място и сигнализирахме на началника“, каза още Венцислав Боянински.

„През последните една-две години зачестяват случаите на нападения. Това вече е почти ежедневие за нас. Нарушители има всяка вечер – целта им е да секат незаконно дърва. Ако кажем, че не са им осигурени дърва, това няма да е вярно. Почти 5-6 хиляди кубика дърва са предоставени на живеещите в Община Дупница“, каза за bTV и Атанас Диманков, директор на ДГС-Дупница.
Според него става дума по-скоро за незаконна сеч и продажба, а не за хора, които седят на студено и имат нужда от тях, за да се
отопляват. Той е категоричен, че ще бъдат взети мерки, за да няма такива фрапантни нападения.

Издадени са допълнителни предписания и всички се надяват набезите да намалеят с времето.

Жители на ромската махала в Дупница нападнаха служители на горското стопанство в града. Инцидентът станал в понеделник, когато група от 50 души е обградила колата на горските. Какво точно се е случило?

 

Comments

comments