Рок под звездите. Когато Дъбрава се превърна в The Brava

 

 

С интересно събитие се очаква да изпратим лятото в Благоевград…или по-скоро на няколко километра от града, в едно планинско селце, което за четвърта поредна година, ще се превърне б рок столица на България.

На  21 и 22 септември „Дъбрава Балкан фест“ /The Brava Balkan Fest/  ще събере в село Дъбрава всички почитатели на рока.

Селото е малко и китно, сгушено в полите на Рила, на около 10 километра от областния център Благоевград. В Дъбрава намираш спокойствие и чист въздух…и много рок, особено откакто Росен Георгиев става кмет на селото, преди четири години.

Млад ентусиаст, твърдо решен да осъществи мечтите си и да материализира любовта си към рок музиката. Така, преди  четири години, той създава The Brava  Fest. Фестивал, който се осъществява в първите 2 години, единствено благодарение на приятели, които подкрепят идеята.

Днес, 4 години по-късно фестивалът живее собствен живот и се радва на подкрепата на сериозни партньори, които повярваха в Росен.  Фондация „Америка за България“ за втора година ще  помогне за реализацията, помощ идва и от община Благоевград.

Тази година, Дъбрава ще посрещне редица големи имена и много гости.

Едните са гърците The Bullets, които със своето рокабили могат да ви накарат часове наред да си потропвате с копитца, докато си сипвате едно след едно питиета.

 

Истински звезди в Македония са Last Expedition – банда с над 20 г. история, която неизменно влиза в техните класации за топ рок имена.

 

Сърбите от Hadži prodane duše са победител от 50-ото издание на Китариадата край Зайчар, която събира десетки хиляди фенове, включително и световни знаменитости.

 

От Турция гостите са Saints’n Sinners.

Големият хедлайнер обаче ще е Марко Мендоса –  басист на „Уайтснейк“, на обновените „Тин Лизи“, на суперзвездната банда The Dead Daisies и мн. др. Марко ще изсвири неща от авторския си албум, кръстен с простичкото Viva La Rock.

Входът е свободен, а Дъбрава ще приюти и всички, които обичат да спят под звездите- ще има осигурена зона за палатки. Вземете доброто си настроение и ще ви чакаме на 21 и 22 септември в Дъбрава.

 

Comments

comments