Рокади в групата на ГЕРБ в парламента заради смяната на министри

zx860y484_3316698

Смяната на министрите на транспорта, регионалното развитие и вътрешните работи миналата седмици наложи и смени в състава на парламентарната група на ГЕРБ. На депутатските банки се върнаха Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков. Това наложи Ралица Добрева, Йорданка Фикирлийска и Калин Василев да напуснат парламента и вече не са депутати.

На мястото на Петя Аврамова, която стана регионален министър, клетва положи Станислав Попов, който беше номер 10 в кандидатдепутатската листа във Враца, но заради пуснати за него преференции изпреварва останалите в списъка.

Мястото на Московски като транспортен министър зае Росен Желязков, на Нанков като министър на регионалното развитие – Петя Аврамова, а новият шеф на МВР на мястото на Радев е Младен Маринов.

Тримата министри подадоха оставки по искане на министър-председателя след тежката катастрофа край Своге, в която загинаха 17 души.

Първоначално за министър на транспорта беше номиниран заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. Той се отказа, след като обяви, че е станал жертва на „координирана атака от определена група, която със скалъпени твърдения се опитва да саботира работата му като министър“. В деня на отказването му в публикация на сайта на вестник „Капитал“ беше оповестено, че в миналото си той има инциденти на пътя, граничещи с хулиганство, както и съдружници от сенчестия бизнес.
Препоръчване

Comments

comments