РЗИ тества 60 общинари в Благоевград, заразеният гл. арх. В. Тинчев е в интензивно

 

Около 60 служители на общинската администрация в Благоевград ще бъдат тествани за коронавирус, заради заразения главен архитект Васил Тинчев. Това обяви кметът Румен Томов. Администрацията е затворена за работа с гражданите за 24 часа, от днес в 10 ч. Служители на РЗИ влязоха, за да вземат проби на контактните лица на арх. Тинчев.

„Вчера в 17,20 ч разбрахме за положителната проба и още вечерта направихме дезинфекция на сградата. Ще направим и днес такава. Преди малко се тествах и аз. Надявам се всички да сме с отрицателни проби. Естествено, че има притеснения, дано да се окажат напразни“, допълни кметът Томов.

Арх. Тинчев в четвъртък почувствал неразположение и в петък е останал вкъщи. След това е потърсил лекарска помощ и му е взета проба за коронавирус, която се оказала положителна. Настанен е в интензивно отделение на благоевградската болница с двустранна бронхопневмония.

На входа на общината има поставено съобщение, че няма да работи с граждани.

Здравните инспектори ще направят епидемиологично проучване, ще се търсят и други контактни лица, защото арх. Тинчев непрекъснато контактува с много жители на общината.

Comments

comments