Рекорд на позитивни тестове за коронавирус в България, 18 починали

 

Новите случаи на коронавируса в България рязко намаляха до 395 през последното денонощие. Това показват данните на Единния информационен портал.

Този спад обаче идва на фона на обичайните за неделя много по-малко тестове. Всъщност при само 1 581 PCR теста, делът на положителните резултати е рекорден – 25%. Броят на новите случаи също е рекорден за последния ден от седмицата.

При едва 31 души, регистрирани като излекувани през изминалото денонощие, броят на активните случаи на заразата в България продължава бързо да расте и те вече са 11 574. Това също е рекорд от началото на епидемията.

От тях са хоспитализирани 1 500. Това са среднотежки и тежки случаи на ковид-19 и броят им е рекорден от началото на епидемията. Пациентите в интензивни отделения са 74.

През изминалото денонощие от ковид-19 са починали още 18 души. Така броят на смъртните случаи от началото на епидемията достигна 986.

Най-много новозаразени има в София и областта – 155. Бум на заразата от коронавируса през последното денонощие е регистриран в Сливен – 84 нови случая.

 

Изминалата седмица беше най-тежката от началото на епидемията от коронавируса в България. Има рязко покачване при всички показатели за развитието на заразата. Броят на регистрираните нови случаи е общо 5 101 или със 181% повече на седмична база. Активните случаи на ковид-19 се увеличиха с 3 911 или 51%.

 

За седмицата от респираторната инфекция починаха общо 94 души. Това са 9,5% от всички смъртни случаи, причинени от ковид-19, от началото на епидемията в България.

Comments

comments