Разходка в миналото с изложбата „Тебеширен свят”

Българският творец Живко Тенев – Gissen представя нови 36 дигитални графики в изложбата „Тебеширен свят”. Експозицията му може да бъде разгледана в дигиталната платформа Музея на Gissen.

„Тези 36 дигитални графики са една разходка в миналото, когато ние – тебеширените хора, драскахме в междучасието по черните дъски в класните стаи и не оставяхме никакъв шанс на дежурните да ги изчистят преди да е влязла учителката. След това сякаш целият ни живот остана един такъв – тебеширен. Тогава нямаше мобилни телефони, таблети и компютри, но ние бяхме щастливо поколение, въпреки тебеширения прах по дрехите и ръцете ни“, разказва авторът.

Вече шеста поредна година той представя на всяко първо число на месеца своя нов проект под формата на виртуална изложба. „Това е един наистина жесток ритъм на работа и аз не го правя, за да се съревновавам с някого или да се доказвам пред някой. За мен това е просто начин на живот и аз казвам по този начин онова, което имам да кажа на хората. За мен всяка една изложба представлява определена концепция, на която са подчинени различни теми, изразни средства и преживявания и всяко произведение има точното си място в този пъзел“, отбелязва още Gissen.

Живко Тенев – Gissen работи в областта на карикатурата, графичния дизайн, живописта, графиката, плаката, стенописта, пърформанса. Има над 140 авторски изложби и повече от 9 000 публикувани карикатури в периодичния печат на България. Носител е на отличия от различни държави. 

Източник:БТА

Comments

comments