Разследват за длъжностно престъпление главния архитект на Благоевград

Разследват за длъжностно престъпление главния архитект на Благоевград Васил Тинчев.
Досъдебното производство е по жалба на бизнесмена Людмил Коцев, който е представител на голяма лизингова и застрахователна компания.
Пред Районна прокуратура Коцев настоява срещу Тинчев да се потърси наказателна отговорност за подправени официални документи, за неизпълнение на съдебно решение и изнудване.
Казусът е във връзка с обект – паметник на културата, в центъра на Благоевград.
Людмил Коцев е собственик на бившия тютюнев склад, намиращ се срещу сградата на Съдебната палата в града, за който той има одобрен проект за строеж он НИНКН.
Тютюневият склад, който датира от далечната 1921 година, се превърна в „Параграф 22“ за бизнесмена.
Коцев не може да изпълни инвестиционните си намерения, тъй като Общината, в лицето на кмета Атанас Камбитов и главния архитект Тинчев, упорито отказват да издадат строително разрешение.
В битката за имота, който е под юрисдикцията на Министерство на културата, се включиха няколко съдебни инстанции.
Коцев спечели окончателно дело във Върховен административен съд срещу Община-Благоевград, но местната власт не зачита решението на магистратите.
Сега на ход е прокуратурата.
Пред държавното обвинение Коцев настоява за разследване на фалшифициран Подробен устройствен план, както и за това, че от Общината го подвели да направи за своя сметка улица до обекта, струваща над 20 000 лева.
Въпреки изпълнените дейности, строителното разрешение отново е мираж.
Това, според жалбоподателя, е чиста проба на изнудване.
От прокуратурата в Благоевград на този етап не съобщават официално данните от воденото срещу главния архитект Васил Тинчев разследване, но потвърдиха, че делото е в ход.
Коцев също коментира лаконично, че очаква този път държавното обвинение да се произнесе по представените доказателства.

enovina.bg

Comments

comments