Радослав Тасков ще води листата на ВМРО на вота есента

Председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков ще е водач на листата на ВМРО за общински съветници в областния център на Пиринско на предстоящите през октомври местни избори, пише в. „Струма“.

В нея Тасков ще вкара някои от най-верните му съветници в Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО), с която влезе в ОбС през 2019 г. Все още не е ясно дали червено-черните ще опитат да вземат и изпълнителната власт в Благоевград, издигайки Радослав Тасков за кмет, но в момента се обсъжда и тази възможност. Новината обикаля благоевградските кафенета от няколко дни, а вчера бе официално потвърдена от настоящия съветник от ВМРО в Благоевград Иван Ризов.

„Първоначално обсъждахме в листата на ВМРО да сме аз, общинският председател Вангел Тодоров, бившият председател Станимир Радулов и други, които през всичките тези години не са изневерили на ВМРО и идеите на организацията. Наскоро обаче стана ясно, че Р. Тасков ще е начело на листата ни. Тогава им казах: „Дотук с мен, аз в тази листа няма да вляза!“.

Вече имам предложение за включване от 2 партии, но моралът не ми позволява да сменя ВМРО с друга партия, затова най-вероятно ще участвам с листата на гражданско сдружение. Във всички случаи обаче кандидат за кмет няма да бъда!“, категоричен бе Ризов.Преди 4 г. той бе издигнат като кандидат-кмет от листата на ВМРО и успя да получи доста приличния на фона на многото кандидати резултат от 6,87%, а с него начело на съветническата листа ВМРО взе 1479 гласа, което й донесе 2 съветнически места. Това бе най-добрият резултат от 2011 г. на партията, която в предишните 2 общински съвети имаше само по 1 съветник.

Според политически наблюдатели обаче сега войводите са решили да атакуват местния вот с Тасков начело, смятайки, че така ще успеят да вкарат в ОбС поне 3-ма съветници и ще отчетат на „Пиротска“ колко много са укрепили организацията за последните 4 г.

Ако войводите вземат решение настоящият ОбС председател Радослав Тасков освен водач на листата да им е и кандидат за кмет, това ще му е трети опит.

Comments

comments