Радев започва консултации за съставяне на нов кабинет

радев

Президентът Румен Радев започва консултации за нов кабинет на 24 април, понеделник, това заяви той по време на посещение в Хасково. Разговорите започват с три от парламентарно представените партии – Воля, ДПС и Обединени патриоти и продължават с по-големите по негови думи. Политическите совалки ще продължат във вторник с двете по-големи партии БСП и ГЕРБ.
„Последната консултация ще бъде с парламентарната група на партия ГЕРБ и тогава ще уточним точното време на връчването на мандата“, посочи държавният глава.
На въпрос дали ще бъде спазен срокът за изграждане на оградата по границата ни с Турция, Радев заяви, че има много смущаващи факти около договорите за строежа й. Според сключените документи се финансира двуредова ограда, но в действителност се изгражда едноредова. „Вие си отговорете какво означава това. Ще държа истината да бъде изяснена”, заяви Радев. По думите му се полагат необходимите усилия защитното съоръжение да бъде завършено.
Президентът коментира и работата на служебното правителство и изрази задоволство от тримесечното им управление. „Най-важните мисии – произвеждането на едни открити, справедливи и честни избори – да, такива бяха проведени“, посочи държавният глава.
„Както виждате, и председателството на Съвета на Европейския съюз се движи по график, като изоставането бе наваксано, допълни той и уточни, че крайната оценка ще бъде дадена, когато работата на кабинета приключи, тъй като обстановката е много динамична”, добави президентът.
Румен Радев бе попитан от журналисти и за своята работа като отговори, че изпълнява най-важното – да мисли и да работи за националната сигурност.

Comments

comments