Пътна Помощ – професионално извозване на автомобили

Репатракът е специално превозно средство, предназначено за превоз на автомобили с всякакво тегло, размер в случай на повреда. Транспортирането може да се извърши с частично, пълно натоварване или основно теглене на превозното средство. С други думи, ако колата ви внезапно е спряла и не тръгва, няма друг начин освен да извикате Пътна помощ.

По правило тази услуга е много популярна в много ситуации. Например, дори и да сте заседнали в голяма снежна преспа, не можете сами да решите проблема, да не говорим за автомобилна катастрофа. Няма как без репатрак, за да излезете от тази ситуация възможно най-бързо.

За съжаление, много шофьори изпадат в неприятни условия на шофиране, когато колата се повреди по различни причини и не може да продължи напред.

Тук определено ще ви помогне камион за теглене – репатрак, който ще пристигне на мястото възможно най-бързо за да извози колата ви.

Видове и предимства на репатриращите платформи

Често при висок градски трафик възникват извънредни ситуации по пътищата. Разбитите автомобили предизвикват задръствания по пътищата и пречат на движението на автомобилите. За да доставите превозното средство за ремонт в автосервиз, ще трябва да се обадите на влекач. Специалното оборудване се различава по вида на товарене и транспортиране на превозното средство.

Обхват на платформата

Платформите се използват за товарене, транспортиране и разтоварване на превозни средства. Те осигуряват безопасност при движение както за водача, така и за автомобила. Оборудвани са със специална система, която работи автоматично при превишаване на максимално допустимото натоварване. Специално оборудване се използва в случаите, когато автомобила се повреди на пътя. Причините може да са повреда на шасито или липса на гориво.

Репатрак се използва, когато водачът не може да управлява превозното средство. Причините може да са лошо здраве или алкохолна интоксикация. Често собствениците паркират коли на грешни места. За това нарушение служителите на КАТ налагат административна глоба, викат репатрак и изпращат колата на наказателен паркинг. Теглич се използва, ако трябва да транспортирате превозно средство до друго място.

Предимствата на влекача:

  • Превоз на автомобили при всякакви метеорологични условия.
  • Сигурност на доставката до местоназначението.
  • Транспорт на всякакъв вид техника.

Видове влекачи

В зависимост от превозваното превозно средство, влекачите се различават по вида на платформата, движението и механизма за товарене. Специалното оборудване с лебедка ви позволява да премествате камиони и други големи превозни средства. Оборудвана е с платформа с частично натоварване и мощни ключалки за предните и задните колела. Теглич, оборудван с кран, може да се използва на най-недостъпните места. Специално оборудване е в състояние да премести автомобили със сериозни щети от ями и канавки до платформата в ограничено пространство.

Тегличите с плъзгаща се платформа се използват за превоз на автомобили с автоматична скоростна кутия. В този случай платформата се спуска на земята и превозното средство се изтегля със специална лебедка. Може да превозва автомобили, микробуси и джипове. Двуетажните влекачи се използват за превоз на няколко превозни средства. Оборудвани са със специална носеща рамка, която гарантира стабилността и безопасността на автомобила. Специално оборудване се използва не само за автомобилен, но и за воден транспорт. Скутери, моторни шейни, мотоциклети и други.

Професионална репатрация

Най-добре с това се справят оторизираните фирми за Пътна помощ, които разполагат с подходящо оборудване – влекачи и платформи.

При незначителни неизправности има възможност за ремонт на място.

В случай на повреда на двигателя или други критични повреди, превозното средство ще бъде изтеглено до най-близкия изход на магистрала, паркинг, сервиз или друго място, посочено от водача.

Comments

comments