Първият мандат: Росен Желязков е най-добрият вариант за ГЕРБ за министър-председател?

Моето предложение е за Росен Желязков, който ще е номиниран за премиер. Това заяви пред БТВ бившият депутат от ГЕРБ Дани Каназирева.

Днес ГЕРБ-СДС отиват при президента за папката с първия мандат с надеждата да сформират кабинет. Очаква се и в понеделник сутрин да стане ясно кой е кандидатът за министър-председател на коалицията. Депутатът Любен Дилов-син заяви пред националното радио, че най-вероятно председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков ще вземе папката с мандата от държавния глава.

„Росен Желязков е най-добрият вариант за ГЕРБ за министър-председател – диалогичен е и не създава напрежение. Трябваше предварително да знаем кой и защо ще бъде издигнат за премиер“, каза журналистът Валерия Велева.

На мнението, че не трябва да се чудим до последно кой ще вземе папката от президента е и журналистът Стояна Георгиева.

Според Каназирева всички партии, които се обявяват за опозиция, се държат неразумно.

За Георгиева ГЕРБ ще върне мандата след по-малко от седмица.

Отговорността на политическите сили на парламента е да са на висотата на държавници. България трябва да има редовно правителство. Нови избори няма да доведат до нищо по-добре. България оттук нататък ще бъде управлявано от коалиционно правителство, коментира Велева.

Не е задължително да има трети, а само депутати, които да подкрепят съставянето на кабинета, каза още журналистът.

Според мен влизаме в нов цикъл на криза и избори, заяви Каназирева.

„Ще се намерят в парламента депутати, които да подкрепят едно правителство, те няма да са официална коалиция“, каза Георгиева.

Comments

comments