ПФК „Славия“: Радостин Александров бе на треньорски стаж при нас, не е бил треньор. Беше стажант на обучение и помощник единствено на доброволни начала

 

В профила на настоящия директор на ДЮШ на „Пирин“ Радостин Александров във Фейсбук, в професионалната му кариера е отбелязано, че в периода февруари 2011 г. – декември 2011 г., същия е заемал длъжността треньор в ПФК Славия София.

Във връзка с разгорения скандал, около освобождаването на деца и треньори от школата, родители са отправили запитвания, свързани с кариерата на Александров до всички клубове, в които той самият твърди, че е работил.

Такова питане е изпратено и до ПФК „Славия-  1913″, защото отборът фигурира в биографията му. Въпросите изпратени до клуба са: Работил ли е Радостин Александров като треньор в ПФК „Славия-  1913″ и ако е така, бихте ли ни казали, треньор на коя възрастова категория е бил? Имал ли е нужните лицензи, за да бъде такъв? Каква беше причината да бъдат преустановени трудовите му правоотношения?

В отговор до родителите, изпълнителния директор на клуба Веселин Христов заявява, че Радостин Александров е провел треньорски стаж с отбора от Детско-юношеската школа на ПФК „Славия-  1913“, родени 1996 с  треньор Ивайло Семерджиев през периода февруари-декември 2011,   като стажант на обучение и помощник единствено на доброволни начала.

„Радостин Александров никога не е бил на трудов договор в ПФК „Славия-1913“ АД и не ни е известно какви лицензи притежава.“ , пише още Христов.

Това писмо, предизвиква недоумение в родителите, които се питат дали има още нещо в биографията на Александров, за което е подвел настоящия си работодател, в лицето на ръководството на „Пирин“.  По всяка вероятност, това ще се изясни до няколко дни, когато и останалите клубове дадат отговор на същите въпроси.

Припомняме, че преди няколко дни възмутени родители изпратиха отворено писмо срещу Александров, до ръководството на „Пирин“ и медиите в града. Любопитно е, че междувременно с тях се свързаха и родители от Плевен и Стара Загора, както и бивши работодатели на новоизлюпения директор, които споделиха притеснителни факти около работата му.

Още по-изненадващо е, че четвърти ден след публичното изнасяне на тези факти, ръководството на орлетата мълчи оглушително по темата.

Продължаваме, да следим темата и да ви информираме за всеки нов факт, свързан с децата на „Пирин“ и сагата „Радостин Александров“.

Comments

comments