ПСЖ – Манчестър Сити

ПСЖ и Манчестър Сити доказаха пред света максимата, че „това което не се купува с пари, се купува с много пари“. Сблъсъкът между тях вече има свое собствено наименование – „El Cashico”, поради огромните средства, които всеки един от тях пръска за трансфери и играчи. А ние като неутрални зрители можем да бъдем изключително щастливи от факта, че тези отбори се срещат именно на 1/2-финал, тъй като по този начин ще наблюдаваме цели два мача между тях. Тук залогът е огромен и до голяма степен крайният победител в това съревнование ще грабне трофея от ШЛ. Отстраняването на съперника би означавало изключителен триумф, докато отпадането – огромен провал. Това е финалът преди финала!

До момента отборите на ПСЖ и Манчестър Сити са се изправяли едва три пъти помежду си. Първият двубой е през 2008г. в груповата фаза на турнира Лига Европа, когато „гражданите“ и „парижани“ завършват при равенство 0:0. Другите два сблъсъка са от 1/4-финалната фаза именно на Шампионска Лига и то през недалечната 2016г., когато „небесносините“ отстраняват „принцовете“ след 2:2 в Париж и победа с минималното 1:0 в Англия.

В сряда от 22:00 часа българско време във френската столица Маурисио Почетино се очаква да заложи на следните единадесет: на вратата – Кейлор Навас; в защита – Алесандро Флоренци, Маркиньос, Преснел Кимпембе и Абду Диало; в халфовата линия – Идриса Гай, Леандро Паредес, Марко Верати и Анхел ди Мария; в нападение по всяка вероятност ще наблюдаваме атомното дуо – Неймар – Килан Мбапе, като има лека въпросителна по отношение на старта на младия французин, но от щаба на ПСЖ ще направят всичко възможно, за това той да бъде готов на 100% още за първия сблъсък.
За водения от Пеп Гуардиола отбор можем да очакваме: на вратата – Едерсон; в защита – Жоао Кансело, Рубен Диас, Джон Стоунс и Кайл Уокър; в полузащитата – Родри, Илкай Гюндоган, и леко изнесените пред тях Фил Фоудън, Рияд Марез и Кевин Де Бройне; в нападение Бернардно Силва. Впечатляващо!

Букмейкърите фаворизират Манчестър Сити и то още от този първи мач, което е добре дошло за тези от нас, които харесват спортните предвиждания. Трудно е да се определи кой ще излезе като краен победител от двете срещи, но със сигурност ни очаква голов спектакъл. Ако пък само за момент направим кратка статистическа справка ще видим, че отбора на домакините няма равен резултат от 10 мача, а пък този на гостите от фрапиращите 33. Абстрахирайки се от цифрите, които „крещят“, че е крайно време „хикса да излезе“, сякаш в действителност има много резон в този потенциален сценарий. Не би трябвало „гражданите“ да успеят да се доберат до триумф още в Париж, а и от своя страна „принцовете“ не би трябвало да „изпускат питомното“. Коефициентът ПСЖ да не загуби сблъсъка има много добра стойност (около 1.8), обаче още по-добра стойност има залогът за равенство с подсигуряване за евентуална победа за „парижани“ – 2.7.

Повече информация за този, а и за много други мачовете можете да откриете на сайта за математически прогнози – Прогнози.БГ.

Прогноза: Равен (ПСЖ няма залог)

Comments

comments