Протестиращи служители на АПИ спират движението на АМ „Хемус” при Витния

От Синдикат „Пътно дело“ към КНСБ организират протест на работещите в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и нейните подразделения в страната. Демонстрацията се организира с цел настояване за увеличение на заплатите с 30%, заплащане на извънредния труд и подобряване на условията на труд.

Протестът ще се проведе от 14:00 ч. на тунел „Витиня“ (километър 32+260), като движението по магистралата ще бъде затворено двупосочно в посочения час, уточняват от синдиката. В демонстрацията се очаква да се включат 200 работници и служители от цялата страна. Точното място на провеждането на протеста е лявата тръба на тунел „Витиня“ в посока София на обособената площадка преди тунела, посочват от КНСБ.

През септември представители на синдикални организации в областта на пътното строителство обсъдиха с министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков искането за увеличение на възнагражденията за работещите в АПИ. Тогава председателят на Синдикат “Пътно дело” към КНСБ Малина Кованджиева посочи, че пътни инженери и експерти работят за заплати от 1100 – 1200 лв., които са крайно недостатъчни.

 

 

 

 

 

 

 БТА

Comments

comments