Протестиращи изпотрошиха автомобил в София

Недоволна жена с деца се опита да премине през блокадата на бул. Ситняково

Протестиращи изпотрошиха автомобил на жена, която се е опитала да премине през блокадата на кръстовището пред румънското посолство на булевардите „Ситняково“ и „Шипченски проход“. В автомобила са се возили и две деца.

На 40-та вечер антиправителствен протест в София започна по традиция от Министерския съвет, премина в шествие през „Орлов мост“ до булевард „Ситняково“. Там за поредна вечер се образува колона от автомобили. Градският транспорт остана блокиран. А полицията отсъстваше в началото на блокадата.

Напрежение между протестиращи и жена, шофираща автомобил, обаче ескалира на бул. „Ситняково“, съобщиха бТВ и Bulgaria ON AIR. Протестиращите блокираха движението на кръстовището пред Румънското посолство, а жена се опита да премине с колата си през блокадата.

Демонстрантите от своя страна се опитаха да спрат автомобила с телата си. В колата има мъж на предната седалка, също и две деца на задната. Жената слезе от автомобила и последва вербална саморазправа между протестиращите и нея.

Протестиращите твърдят, че жената е щяла да сгази няколко души.

„Имаше провокация, жената тръгна да минава през хората и даваше газ. Хората я спряха и й счупиха прозореца“, обясни млад мъж пред бТВ.

Според друг мъж жената е отправила неприлични жестове към протестиращите.

Той каза, че е станал свидетел на инцидента. Още от самото начало на блокадата пред посолството нямаше полицейско присъствие. Близо 20 минути по-късно се появи първият полицейски патрул, съобщи репортер на бТВ.

„Искам да се прибера вкъщи, 40 дни ги търпя. Не съм минала през човек, той беше застанал пред мен. Откъде-накъде ще ме карат да минават отдругаде“, коментира пред журналисти жената.

Предното стъкло и фаровете на автомобила са били изпочупени. Жената е подала и сигнал в полицията.

По-късно колата е била преместена в 1-во Районно управление. Полицията е отправила призив към протестиращи, които са пострадали от инцидента да подадат сведения.

Comments

comments