Прокуратурата протестира паричната гаранция на арестуван за укриване на крадени коли

Прокуратурата протестира паричната гаранция от 5000 лв. на Валентин Мавриков, обвинен в укривателство на 4 крадени коли в двора на семейния хотел „Маврикова къща“ в Банско.
Той бе арестуван в събота в София, а районният съд в Разлог му определи мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева.
До разкриването на престъплението се стигнало, след като на 8 януари автомобилът, управляван от Мавриков, е спрян за проверка от автопатрул на 01 РУ-СДВР в София, кв. „Редута“. Въпреки, че не е осъждан, обвиняемия е известен на полицията по линия на противозаконно отнемане на МПС-та, съобщиха от държавното обвинение. В колата бил и Антон Г. от София. В автомобила с благоевградска регистрация полицаите намират черна маска с прорези за очите, чипове, технически средства за отваряне и привеждане в движение на коли, регистрационни табели за „Ауди А5“. При задържането им, Антон Г. успява да избяга. Мавриков е задържан за 24 часа, след което престоят му в ареста е продължен до 72 часа. Районният съд в Разлог обаче, не уважи искането на прокуратурата за задържането му под стража и определи на обвиняемия парична гаранция, защото няма опасност той да се укрие.
Извършени са претърсвания, като от домовете, обитавани от обвиняемия и ползвани от него гаражи, са открити и иззети средства за противозаконно проникване в МПС и за активиране на двигатели, ключове за различни автомобили, устройства за заглушаване на телефони тип „тапа“ и др. В двора на къщата на Мавриков в Банско са намерени укрити пет автомобила от среден и висок клас, предмет на кражби от различни градове на страната. Открити са 4 автомобила с пренабити номера, както и много авточасти от различни коли. Антон Г. се укрива и е обявен за издирване, съобщиха от прокуратурата.
В четвъртък се очаква Окръжният съд в Благоевград да гледа на втора инстанция мярката за неотклонение на Мавриков, съобщи 24 часа.

Comments

comments