Прокуратурата и МВР: Нещастен случай и самоубийство – основни хипотези за смъртта на журналиста Георги Александров от Варна

 

“Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от аутопсията. Установени са височинни травми, в следствие на падане. Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие”, уточниха директорът на ОД на МВР във Варна старши комисар Даниел Пашов на брифинг във Варна във връзка със смъртта на журналиста Георги Александров и Апелативен прокурор Владимир Чавдаров.

Никакво съмнение нямаме за причината за смъртта. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

“Тялото е открито в плавателния канал. За да няма спекулации, тръбата, в която възникна авария се намира на 2 км западно. Тялото е открито на съвсем друго място”, уточниха от полицията. Освен това покойният е имал пост във Фейсбук, където заявява, че няма нужда от разследване, тъй като причините за замърсяването са ясни, допълни Апелативен прокурор Владимир Чавдаров.

Установяват се всички, с които е контактувал в деня преди смъртта си. Води се разследване дали това депресивно състояние е било под влияние на алкохола, или има друга причина.

Досъдебното производство работи по две основни хипотези – нещастен случай и самоубийство. Извършен е оглед на местопрестъплението и е назначена експертиза. Установени са 1,26 промила алкохол в кръвта, 2,04 в урината и 1,94 в гръбначно-мозъчната течност. Предстои експертиза, която ще установи каква е била концентрацията на алкохол в момента на смъртта. “Апелативният прокурор има данни за количества алкохол, което е имало в тялото и то 48 часа след смъртта”, уточнха още от полицията.

Comments

comments