Продажба на апартамент в София – 5 съвета от специалисти.

Въпреки голямото търсене на имоти в големите градове, като столицата, предлагането също е високо. Това създава по-голяма трудност при пласиране на вашето предложение на пазара и може да проточи процеса по продажбата значително.

За целта от 7estate.bg споделят 5 ценни съвета, които бихте могли да използвате при апартамент продажби София.

Подгответе апартамента си и му придайте търговски вид

Добрата визия на вашия апартамент може значително да повиши покупателната му стойност и да привлече потребителския интерес, което от своя страна да увеличи шанса за покупко-продажба.

И обратно, ако домът ви е неугледен, има множество козметични забележки, сериозни повреди и нужда от много ремонти – това значително ще разколебае потенциалните купувачи.

Освен това, липсата на добра хигиена създава лошо впечатление, което може да избегнете, без това да изисква финансови средства. Почистете добре своя имот и му осигурете добър търговски вид. По време на огледите това би оказало голямо влияние.

Поставете рентабилна цена

Не поставяйте нито твърде ниска, нито твърде висока цена. Подходящо е да използвате услугите на професионалисти, които да направят оценка на стойността на имота и да успеете да поставите разумна сума, която да привлече вниманието на потенциалните купувачи.

Направете подробно описание на апартамента

Много е важно да опишете подробно тези характеристики, които са важни за потребителите. Такива са:

  • местоположение – опишете подробно не само адреса, но и какво се намира в близост до апартамента, наличие на топла връзка с метростанция или градски транспорт. Има ли търговски центрове, магазини, болнични и училищни заведения? Често потребителите търсят стратегически локации, съчетаващи множество удобства. Важно е да посочите още дали вашият имот се намира в централните или крайните части на София;
  • ново или старо строителство – важно е да се посочи дали строителството е ново или старо, кога е построена сградата и да се дадат подробности относно състоянието. Ако имотът е в процес на строеж, трябва да опишете и представите наличен Акт 16;
  • удобства – опишете всички екстри, удобства, с които жилищната сграда и самият апартамент разполагат. Това може значително да повиши интереса на купувачите;
  • изрядност на документите – важна част от изповядването на сделката за покупко-продажба е наличието на набор от удостоверения, декларации и други. Посочете дали имотът има задължения или няма към държавата, дали данъците му са платени;
  • забележки и несъвършенства – много е важно да посочите всички повърхностни или сериозни забележки, които могат да повлияят на функционалността на имота. По този начин ще спечелите доверието на хората. 

Подгответе хубави и качествени снимки

В ерата на технологиите, подготвянето и публикуването на висококачествен снимков материал е задължително. Почистете апартамента, след което направете хубави снимки на подходяща светлина или използвайте професионални услуги на фотограф при нужда.

Доверете се на професионалисти

Един от начините да си осигурите успеваемост в мисията да продадете апартамента си, е да се насочите към опитна и реномирана агенция за недвижими имоти София, която да ви помогне с цялостния процес по подготовка и финализиране на сделката.

Comments

comments