ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 27.02.2020 г.

Вечерта и през нощта ще има незначителна до променлива облачност . Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°. За В. Търново се очаква минимална температура около 9°В четвъртък преди обяд облачността ще се увеличи и около обяд на места ще превали дъжд. Късно след обяд и вечерта от запад на изток облачността ще намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Преди обяд температурата ще се задържи почти без промяна, след обяд се очаква захлаждане. Максималните температури ще бъдат между 9° и 12°. За В. Търново се очаква максимална температура около 11°.

Атмосферното налягане, през по-голямата част от деня, ще се повишава, вечерта ще се задържи без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина, през по-голямата част от деня, ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и мокър сняг. Късно след обяд и вечерта от запад на изток облачността ще намалее. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 2°, през деня ще се понижават. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около минус 3°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.2° през 1995 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 13.8° през 1986 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 58 минути и ще залезе в 18 часа и 02 минути.

Фаза на Луната: четири денонощия след новолуние.

Comments

comments