Проблеми с машините в две секции в Благоевград

Изборния ден в Първи многомандатен избирателен район Благоевград започна нормално, каза за БТА председателят на районната избирателна комисия (РИК) Елизабета Дерменджиева. Всички 552 секции са започнали работа навреме.

В две от секциите до този момент им информация, че са отказали машините за вота, във всяка от тези секции има по една машина, посочи председателят на РИК – Благоевград. Същите ще преминат към гласуване с хартиени бюлетини, но след като се постанови решение от РИК, като се чакат указани от Централната избирателна комисия, каза още Дермеджиева.

В област Благоевград на днешния парламентарен вот право на глас имат 314 772 избиратели. Те ще гласуват в 552 секции, от които в 444 изборът ще е с машини, а в 108 – с хартиени бюлетини. Общият брой на машините за изборите за 48-ото Народно събрание в областта е 492, посочи Дерменджиева. Подвижните секции са 16.

В Първи многомандатен избирателен район (МИР) – Благоевград за гласовете на избирателите се борят 238 кандидати за народни представители от 27 партии и коалиции, сочи справка в сайта на РИК – Благоевград.

Броят на членовете в секционните избирателни комисии е 4479. Тази сутрин са се наложили промени на членове на секционни комисии, но смените са малко, обобщи Дерменджиева.

Във връзка с провеждането на избори за Народно събрание, в Окръжна прокуратура – Благоевград и Районна прокуратура – Благоевград ще работят дежурни звена от прокурори и служители, съобщават от Окръжна прокуратура на официалния си сайт. В изборния ден началото на дежурството съвпада с началото на изборния ден – 7:00 часа и приключва един час след обявяването от Централната избирателна комисия на края на изборния ден.

Телефоните и електронните адреси за подаване на сигнали на дежурните прокурори за престъпления при провеждане на парламентарния вот са публикувани на официалния интернет сайт на Окръжна прокуратура – Благоевград.

От Областната дирекция (ОД) на МВР в Благоевград съобщиха, че са предприети всички необходими мерки за охрана на обществения ред и спокойно протичане на изборния ден. Служители на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Благоевград ще работят от 8:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти.

Comments

comments