Причини за лоша кожа на лицето

Ако знаехме какво точно прави кожата ни гладка и чиста през цялото време, щяхме да си го осигурим или да го прилагаме в ежедневието си. Дори и кожата ви да изглежда добре по принцип, има някои правила, които ако спазвате, ще я направите още по-гладка. Но има и навици, които вредят на нейното състояние, макар и да са временни. Затова запознайте се с пет от тях и се постарайте да ги изкорените от ежедневието си. Така кожата ви ще си почине.

 94ef4c186b8c2cb0f1ff8f3432221b85

Пиете неподходящи течности. Ако организмът ви е дехидратиран, кожата ви ще го покаже веднага – с неравномерен тен и сухи участъци по повърхността ѝ. Освен че приемате достатъчно вода, замислете се дали не приемате други течности, които всъщност не се славят с дехидратиращия си ефект. Кафето е една от тях. За всяка чаша кафе е добре да изпивате равно количество вода, за да запазите хидратацията си. Същото важи и за алкохола.

Прекарвате твърде много време на слънце. Независимо колко време сте на открито, задължително трябва да използвате слънцезащитен крем. Но въпреки това е важно да не прекарвате прекалено време на слънце, защото то изсушава кожата. Постепенно тя става по-груба и повърхностният ѝ слой започва да се лющи.

Отстранявате грима си с мокри кърпички. Те могат да отстранят грима, но не измиват и не почистват лицето добре. Има обаче опасност, дори когато отстраняват грима, кърпичките да го разнесат върху кожата и по този начин да я замърсят допълнително. В кърпичките се съдържа алкохол, който допълнително я изсушава. Ако това е вашият начин да почиствате грима си вечер, наложително е да го промените, като започнете да използвате специални продукти за това. И задължително нанасяйте овлажняващ крем за кожата преди сън.

Лягате късно, ставате рано. Разбира се, може да имате една къса нощ в седмицата, в която не спите достатъчно, но това е изключение. Когато това се превърне в навик, тялото не може да получава достатъчно време за възстановяване, а това се отразява веднага на състоянието на кожата. Най-добрият навик е, да заспивате всяка вечер по едно и също време и да се събуждате сутрин пак по едно и също време. Ако организмът ви получава достатъчно време за почивка и възстановяване, това ще му осигури енергията, за да работи добре.

Диетата ви е с високо съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на зеленчуци. Когато имате натоварен и динамичен работен ден, здравословната храна трябва да е приоритет. Често хапвате въглехидратни пакетирани храни, които засищат глада ви и се консумират лесно и в движение. Но тези високорафинирани храни не дават енергията и хранителните вещества, от които се нуждае организмът ви. От това страда директно вашата кожа. Нейният тен става неравномерен и повърхността ѝ става по-груба и неравна.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments