Природни средства срещу подпухнали очи

езависимо дали сте се наспали или не, подпухналите очи в един момент се превръщат в проблем за красотата ви. Освен недоспиването, причина за подобно състояние може да е и стресът, или неочакван плач, или умора… С подпухнали очи гледате на света по друг начин, както и той на вас.

Кожата под очите е най-тънка и деликатна в сравнение с която и да било друга зона по лицето. Това е идеалното място, в което се натрупват излишни течности и където капилярите са най-видими. Голяма част от вълшебните серуми за очи са непосилни за джоба ви, а и невинаги имат ефекта, който търсите.

05ee7b344ab9eafa77f628417817570a

В такива моменти природата винаги дава своя правилен отговор. За щастие натуралните продукти са с малко или никакви странични ефекти, макар и резултатът от тях да идва след дълго време на употреба. Все пак те са една приемлива алтернатива, която само би ви помогнала. Подбрали сме някои природни средства, които ще помогнат на очите ви да се чувстват отпочинали и свежи през целия ден.

Зърна от кафе 
Кофеинът дава енергия и събужда съзнанието, но може да се прилага и локално. Стимулиране на кожата под очите с кофеин е добре позната процедура в страните от Латинска Америка, като така се засилва кръвообращението в тази зона. Може да направите изключително внимателен и лек масаж на кожата под очите с няколко миниатюрни частички утайка от кафе – това намалява възпалението незабавно. Кафето може да смесите с малко кокосово мляко и да направите компрес, който да сложите за няколко минути под очите. Така ще осигурите допълнителна влага в тази зона, като едновременно е и с чудесен противобръчков ефект. Освен това видимо се справя с тъмните кръгове.

Масло от гроздови семена 
Това масло има изключителен ефект за премахване на подпухналостта под очите и за повишаване на еластичността на кожата. Спомнете си, че то е основна съставка в антицелулитни кремове, тъй като има свойството да извежда водата от тъканите. Всяка сутрин може да нанасяте директно в зоната под очите масло от гроздови семена, а резултатите скоро ще са на лице. Това ще помогне и в борбата против стареене, като намали подуването и бръчките.

Банани 
Ако нямате време да седите мирно, докато парчета краставици падат едно след друго от лицето ви, може да смените хранителния продукт. Използвайте банан. Лесно е да го смачкате и да го направите на каша. Намажете я в зоната под очите и може да правите каквото си поискате, докато я оставите да действа. Калий, витамин В и желязо са ключовите елементи, които се съдържат в банана и „събуждат“ кожата около очите.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments