Приеха новата структура на община Благоевград

81546791_1302140693311902_3846131050220617728_n

 

На  днешното заседание на ОбС-Благоевград кметът Румен Томов оповести новата структура на администрацията си и тя бе подложена на гласуване в местния парламент.  Предложението  бе  прието от ОбС-Благоевград, с  31  гласа „ЗА“, с което структурата бе одобрена.

Групата на ПП „ГЕРБ“ гласуваха „против“, а Кирил Илиев обясни, че са гласували по този начин, защото предложението е направено в последния момент, което по думите му е нередно.

Числеността на работещите в община Благоевград в голямата си част се запазва, разликата от досегашната численост е само три бройки.

Румен Томов ще работи с 4-ма заместници. Четвъртият е Любен Милев, който ще поеме сектор „Сигурност“.

Ще бъде закрита дирекцията – „Устройство на територията“ начело, на която в момента е инж. Ангел Даилов. Дирекцията се трансформира в два отдела – „Архитектура, проектиране и строителен контрол“ и „Кадастър, регулация и земеразделяне“.

Освен, че дирекцията се трансформира в два нови отдела, заложено и увеличение на щатовете в тях с общо три броя.

Закрива се и един от отделите в дирекция „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки“ и така дирекцията остава само с един отдел.

Освен това, намаляват се щатните бройки в дирекция „Европейски проекти и програми“, която дирекция чрез работата си по програмите с европейско финансиране е източник на най-голямото финансиране и инвестиции на територията на Благоевград.Разкриват се обаче две нови звена в структурата – „Икономическо развитие“ и „Административно обслужване на Общински съвет“ с численост по 4 щатни бройки всяко.

Финансовите контрольори в общината пък стават двама, вместо досегашния един. Разкрива се и отделно звено „Връзки с обществеността“, което ще е с 4 щатни бройки.

Comments

comments