Преместиха за неделя мач на Пирин ГД

От родната федерация по хандбал уведомиха неврокопчани, че двубоят им срещу „Левски“(Българене) ще се състои в неделя от 14.00, а не в събота по същото време. Причината е твърде големия брой на състезателите, които участват в мачовете от първенството при 19-годишните хандбалисти, които в същия ден играят пореден кръг от своята зона.
Така мачът стана трети от началото на състезателната година, който бе отложен. Преди това на два пъти бе сменяна датата на срещата с лидера „Локомотив“(Варна).
Мнозина побързаха да обявят, че неврокопчани ще бъдат сигурни победители в двубоя, имайки предвид, че повечето от състезателите ще играят само 24 часа по-рано. Треньорът Николай Пиргов обаче не бърза с констатациите: „Това може да се окаже мобилизиращо за тези играчи и те да извадят най-доброто от себе си. По-добре е да говорим за победата, когато сме я постигнали, а не преди изобщо да се е играл мачът. В крайна сметка, всеки който подценява съперника си, после съжалява, а „Левски“ определено не е противник, който може да си позволим лукса да подценяваме.

Comments

comments