През януари ще е нужна винетка за преминаване през Северната скоростна танкента

5324400C-06B9-490F-A3B0-B22E3F9F8A16

Първите разговори между Столичната община и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) дали ще е нужна винетка за преминаване през Северната скоростна тангента не постигнаха конкретен резултат. На извънредна пресконференция директорът на Националното тол-управление Антон Антонов обясни, че през януари ще има нови преговори, но за този период ще е нужна винетка, за да се пътува през участъка.

 

Вчера с решение на правителството пътят Калотина – София ще бъде кръстен магистрала „Европа“, като част от нея ще е и Северната скоростна тангента на столицата. Решението за присъединяването на тангентата към магистрала повдига въпроса дали за ползването й ще е нужна винетка. Позицията на общината е, че такса не трябва да има. От пътната агенция смятат, че по някои части от Околовръстния път, като Северната тангента например, преминава интензивен (транзитен) трафик от тежкотоварни автомобили и те трябва да плащат за преминаване.

 

Антонов уточни, че се надява до края на януари да бъде намерено решение, което да удовлетворява и двете страни. Той каза още, че се обсъжда да не бъдат глобявани жителите на Столичната община при преминаване на Северната скоростна тангента, докато се изясни дали ще са нужни винетки.

Comments

comments