През парковете ще може да се минава на път за магазина и аптеката

Служителите на полицията ще проявяват разбиране и ще допускат преминаване през паркове и градники, ако това е най-прекият път за магазина и аптеката, каза днес пред Би Ти Ви председателят на логистичния щаб за коронавируса Николай Николов.

Както е известно със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от вчера беше забранено да се посещават паркове, градски градини, спортни и детски съоръжения на открити и закрити обществени места. На собствениците на кучета се позволява да разхождат домашните си любимци, но без да има струпвания.

Николов посочи още, че охранителите на веригите ще проверяват личните карти, за да допускат в сутрешните часове да пазаруват само хора на възраст над 60 години. Също от вчера е в сила и ограничението между 8.30 и 10 часа магазините да са достъпни само за възрастните хора.

Според Николов ограничителните мерки са единствените правилни. Той обаче призна, че доколко адекватни са били те, ще стане ясно, след като мине кризата.

Пред Би Ти Ви обаче представител на голяма верига хранителни стоки обяви, че няма как техните служители за проверяват лични документи. Те нямали и права да спират хора, които не са на нужната възраст, да пазаруват.

Comments

comments