Президентът ще свика съвета за сигурност по искане на БСП

item_bspfotor

Президентът Румен Радев се е съгласил да свика Консултативният съвет по национална сигурност заради демографската катастрофа и бедността. Това каза председателят на „БСП за България“ Корнелия Нинова по време на брифинг в президентството след проведените консултации с държавния глава, цитирана от „Фокус“. Свикването на КСНС ще се случи по искане на Нинова, според която 2 млн. българи живеят в материални лишения.

„Смятаме, че „Обединени патриоти“ и ГЕРБ отстъпиха от намеренията си както да се направи минималната пенсия 300 лв., така и да растат доходите на хората, затова предложихме на президента Радев да свика КСНС по теми – демографска катастрофа и бедност, както той прецени да ги разположи във времето и в поредност“, каза лидерът на БСП.

По думите й по вътрешните теми трябва да се търси национално съгласие. Нинова заяви, че по външните теми БСП отново е потвърдила позицията си, че също ще търсят и ще подкрепят национално съгласие по темите национална сигурност и председателство на ЕС.

Нинова също така е заявила, че БСП ще бъде алтернатива на ГЕРБ и ОП, ако те направят правителство. „Ще внесем предложения за промени в закони или нови закони, които на 100% изпълняват предизборните ни ангажименти. Програмата на ГЕРБ и ОП е сериозно отстъпление от техните предизборни ангажименти“, каза лидерът на левицата.

Comments

comments