Президентът освободи главния секретар на МВР Живко Коцев

Президентът подписа указ за прекратяване на правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев.

Във връзка с решение на Министерския съвет от 9 април 2024 г. президентът Румен Радев днес издаде указ, с който прекрати правомощията и освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Това стана, след като вчера новият служебен кабинет прие решение, с което предложи на държавния глава да освободи Коцев от досегашната му длъжност. Правителственото решение бе прието неприсъствено.

Живко Коцев подаде оставка като главен секретар на МВР миналия четвъртък. Ден по-късно обаче след разговор с тогавашния министър-председател в оставка Николай Денков я оттегли. Коцев обяви, че е бил подложен на натиск от страна на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и висши прокурори да напусне поста си в МВР. Стоянов остана вътрешен министър и в служебното правителство. Президентът Румен Радев е уведомен за оказвания върху Коцев натиск, обяви също в петък бившият премиер Николай Денков. Във вторник обаче държавният глава критикува поведението на главния секретар на МВР.

Comments

comments