Предизборна политическа метла или разчистване на сметки във ВиК-Благоевград: Смениха инж. Росица Димитрова с Мартин Петров, член на ГЕРБ

Преди минути, според наш източник е освободена инж. Росица Димитрова от поста управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, на нейното място изненадващо ще „седне“ Мартин Петров, за който към момента е известно само, че е член на ГЕРБ и настоящ служител на ВиК- дружеството .

За рокадата в Дружеството се говори от седмици в Благоевград, като се спрягаха различни имена на хора, свързани със служебното правителство и БСП. Изненада се оказа обаче, че за неин заместник е избран член на партия ГЕРБ, чийто общински ръководител е и инж. Димитрова.

Все още не е ясно, какви са компетенциите и образованието на Петров, както и какви са мотивите за освобождаването на инж. Димитрова, която буквално изправи ВиК-Благоевград на крака, след като го пое  през 2014 година.

За момента е ясно само, че рокадата е планувана и зад действията на нейните ръководители, прозират политически интереси.

  • „ВиК“- Благоевград беше пример за провала в управлението на водите: огромни загуби на вода, десетки милиони дългове и раздути разходи до 2014 година.
  • Назначенията на управляващите дружеството се случваха без проведени конкурси.
  • През годините шефовете сключвали неизгодни договори, а състоянието на дружеството продължаваше да е лошо…

През 2014 година, „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД- Благоевград пое нагоре и започна да се изправя на крака под ръководството на инж. Росица Димитрова, която бе назначена след проведен конкурс, което само по себе си бе нещо ново за това дружество.

Димитрова е инженер-химик и строителен инженер, с  квалификации в областта на управлението на инвестиционни проекти от ВиК оператори, икономика и мениджмънт на ВиК отрасъла, професионален мениджмънт.

Участвала е в много световни и национални конференции, свързани с развитието на ВиК сектора и устойчиво опазване на природните ресурси.

 Във „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград работи от 2010 г. а от м. септември 2014 година е негов управител. Дружеството има 4 регионални подразделения, екип от 540 души и предоставя водоснабдителна услуга на 11 общини от Благоевградска област, с население близо 200 000 души. Участвала е в множество световни и национални конференции, свързани с развитието на ВиК сектора, устойчиво опазване на природните ресурси и др.

Приоритет на инж. Димитрова през последните няколко години, след оздравяването на дружеството бе  консолидацията на ВиК Асоциацията. „Консолидацията е национална отговорност към всички наши потребители и възможност за над 300 хил. души, жители на  Благоевградска област, да получат правото да ползват качествени ВиК услуги. „, обяснява тя на всички в област Благоевград, но редица обстоятелства и не малко хора, систематично се опитваха да възпрепятстват консолидацията.

Очаквайте подробности!

Comments

comments