По-строг контрол по пътищата през празниците

police.bg_edited

МВР и другите контролни органи ще засилят проверките по пътищата по време на коледните и новогодишните празници. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет министърът на вътрешните работа Валентин Радев.

„Ще следим за превишена скорост, най-вече по магистралите, за употреба на алкохол и наркотици и за каране без шофьорска книжка. Това са основни причини за катастрофите“, коментира Радев. Той добави, че в столицата и в по-големите градове ще бъде засилено полицейското присъствие, особено през нощта.

Министър Ивайло Московски коментира зачестилите инциденти с неправилно преминаване на леки автомобили през жп прелези. Той призова водачите да следват стриктно правилата и сигнализацията при спуснати бариери. От НКЖИ пуснаха специални листовки с правила за преминаване през жп прелези.

„Искаме по-голям контрол на техническото състояние на колите в автосервизите и в пунктовете за годишен технически преглед, а след време и въвеждане на обезопасителни колани във всички превозни средства, превозващи пътници”, обяви Московски.

В петък спират всички ремонти по републиканската пътна мрежа.В готовност за почистване на пътищата са 3000 машини, заяви министър Николай Нанков.

Comments

comments