По какви критерии трябва да избираме входни врати?

Чрез избора на входна врата ние казваме много на хората извън нашето семейство: ‘’Тук живеят хора с изискан вкус’’, ‘’Ние държим на дълготрайните решения’’, ‘’Не се опитвай да влезеш неканен – вратата е блиндирана’’. Всяка входна врата успява да каже много повече със своето присъствие, макар че това не е основната ѝ функция. Работа на вратата е да защитава нашия дом, да допълва уюта в него и да спира всички нежелани външни фактори, като шум, дъжд и студ.

От Врати Узунов София са се спрели на основните критерии, по които трябва да избираме входни врати за своя дом, вила, офис или търговско помещение. Качествените модели от този клас не са съвсем евтини, затова се уверете, че вратите, които привличат вниманието ви отговарят на основните характеристики, задължителни за една външна врата, а те са:

Защита

Когато избираме интериорна врата се ръководим от нейния дизайн, но когато купуваме врата за входа, първото, което ни интересува е каква сигурност на нашия имот ще осигури тя. По отношение на сигурността най-добре се справят блиндираните входни врати, както и металните от двупластови стоманени профили.

Те са устойчиви на механични въздействия, но ключов фактор за тяхната непристъпност е заключващата система. Една качествена блиндирана врата, оборудвана с модерна система за заключване ви дава максимална сигурност срещу крадци и вандали, като отправя ясно послание, че този дом е непревземаем. Блиндираната врата е не само ефективна, но и служи като превантивна мярка срещу атаките на крадците.

Топлозащита

Входната врата, особено ако е част от фасадата на дома ви трябва да притежава три важни качества:

  • Стилна визия;
  • Здравина;
  • Отлична топлоизолация.

Външните температури са сериозен проблем защото повишават сметките ви за електричество и отопление. Когато входната врата не осигурява добра термозащита се налага да изразходвате повече енергия за отопление през зимата или охлаждане през лятото. Качествената входна врата с добра топло изолация може да намали битовите ви сметки с 10 %, а това показва, че покупката на дори доста скъпа, но качествена врата е не просто лукс, а разумна инвестиция.

Шумоизолация

Външните шумове са фактор, който почти винаги ни насочва към даден модел входна врата. Тази, която има добра звукоизолация обикновено печели състезанието с тази, която има добра декоративна стойност, но слабо изолира околните шумове. Шумът трябва да бъде ограничаван и в двете посоки, тъй като едва ли бихте желали всеки, който минава или стои пред вратата ви да чува какви разговори провежда вашето семейство. Този фактор се определя от вида на пълнежа на вратата. Пълнеж от минерална вата ще ви осигури отлична шумоизолация.

Влагоустойчивост

Входната врата трябва да разполага с качествено влагозащитно покритие, особено ако е част от фасадата и е изложена на обилните пролетни и есенни дъждове. В това отношение прахово боядисаните блиндирани врати са много добро решение, ако искате да съчетаете максимална защита на дома си с дълготрайна експлоатация на вратата.

Монтаж

Последният критерий (но не по важност), по който трябва да избираме входната врата е монтирането. Имайте предвид, че отворът за вратата трябва да отговаря на размера на избраната от вас врата. Ако моделът, който сте харесали е със стандартен размер, а размерът на отвора е нестандартен, трябва да потърсите фирма, изработваща същия модел по поръчка с ваши размери. В противен случай ще се наложи да се насочите към врата, отговаряща на архитектурните особености на вашия дом, като размери или да потърсите производител, който да ви я изработи по поръчка.

Comments

comments