По ваш сигнал: Живущи в бл.30 в ж.к. „Ален мак“ превърнали площадката пред него в не регламентиран паркинг

2


В писмо до редакцията ни, читател, който пожела да запазим в тайна самоличността му, информира, че в ж.к. Ален Мак, при блок номер 30, някой е използвал ремонта на ВиК-Благоевград, за да си направили „изкачвалка“ от асфалта, с който работниците запълвали дупките пред блока.

Целта на новото „съоражение“ било, за да могат част от живущите, да си качват колите буквално под прозорците си. Така, площадката за отдих пред блока се е превърнала в своебразен, не регламентиран паркинг.

Нашият читател разказва, че дни преди да се появи „изкачвалката“, работници на водното дружество работили по канализацията на блока, а след това отремонтирали и изкопаните на улицата дупки. „Вероятно, някой предвидлив съсед, се е възползвал от асфалта, който бе докаран на мястото, за да се облагодетелства, по възможно най-некоректния начин.“, пише в писмото.

Хората от блока коментират, че това, да превърнеш площадка за отдих, където се събират всички и играят деца в паркинг е действие, което не само предизвиква възмущение, но и провокации към останалите живущи в блока. Заканват се, че ако не регламентираното паркиране не спре, ще пуснат жалби и до отговорните институции, които да се заемат с разрешаване на проблема им.

Ние, ще проследим развитието на казуса и ще ви информираме за резултата.

Comments

comments