Пореден саниран блок протече! Изпълнителят „Архонт“ ЕООД отговорен за проблемите, печели поръчка за реконструкция на центрове за реакция при наводнения

Жители на благоевградския квартал „Ален мак“ са в ужас след последните дъждове. Терасите им протекоха, вътрешната мазилка пада.

С редакцията ни свързаха хора, които живеят в блок 18 и блок 19 А, в жк. Ален мак, изпитват сериозни неудобства след санирането на блоковете.

„От както свърши санирането, неможем да направим ремонт на терасата,постоянно тече от някъде.Ще падне и външната мазилка на самия блок така.“, разказва жена, която пожела анонимност, заради притеснения, че ако се оповести може никой да не пожелае да отстрани дефектите.

„В блок 19 А на първия етаж е откачена цялата лайсна на парапета, на самата тераса.“, коментира нейна съседка от блок 19. Там вече се притесняват, че това, което се случва може да застраши живота и здравето на живеещите в блока. В същата цяла редица ,цялата дограма е калпава, казват още хората. „Преди около 6 месеца ни казаха,че ще дойде майстор да поправи нашата лайсна. Мъжа ми свали лайсната, за да ги улесни и да не се бавят. Но така и никой не се появи цял ден. Като им звъняхме, казаха, че майстора трябва да е дошъл,как така го няма….и така до днес.“, завършва разочаровано жената.

Нашата проверка показа, че изпълнител на въпросните два блока 18 и 19, както и на съседните 17 и 20 е софийската фирма „Архонт“ ЕООД, с управител Иво Тренчев. Сумата, която фирмата е взела за тази поръчка е 1 638 798.14 лв. с ДДС.

Странното е, че именно тази фирма, която очевадно не е свършила добре работата си в Благоевград и на практика, заради тях, жилищата на хората са наводнени, печели друга обществена поръчка, с предмет: „Изготвяне на инвестиционни проекти и авторски надзор за реконструкция и модернизация на центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“. Възложител на тази поръчка е Главна дирекция – Пожарна безопасност и защита на населението/ГДПБЗН/ – МВР, гр. София, която плаща 196 200.00 лв. без ДДС на „Архонт“ ЕООД за изпълнението.
01

Comments

comments