Полицията разкри незаконен цех за обработка на тютюн в Столипиново

Полицията разкри незаконен цех за обработка на тютюн в Столипиново, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив. Полицейски служители от „Криминална полиция “ на Шесто РУ откриха и иззеха 300 кг тютюн, машини за рязане и електронна везна от незаконния цех.

През нощта полицейски служители са проверили адрес на улица „Донбас“ в кв. Столипиново.

Имотът е собственост на 48-годишна, криминално проявена жена, която живее заедно с 28-годишната си дъщеря. В стая, обособена като производствено помещение, униформените установили двама мъже, работници /на 21 и 35 години/ в момент на рязане на тютюневи листа.

При извършеното претърсване са намерени и иззети 300 кг тютюн на листа, 20 кг ситно нарязана листна маса, машина за рязане на листната маса и електронна везна. Четирите лица са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.
По случая е образувано досъдебно производство.

Автопатрул на районното управление спрял на улица „Острез“ в квартала, водач на микробус „Форд Транзит“.

Униформените установили, че в превозното средство 26-годишен мъж, който няма предишни нарушения, съхранява 284 кг прахообразна маса с мирис на тютюн. Откритата маса е иззета, а по случая е започната проверка за събиране на достатъчно данни за извършено престъпление, посочват още от полицията.

Comments

comments