„Политически зоопарк“: ГЕРБ показа демонстративно лицето си

 

„Надявам се да намерим вариант кога да си тръгна. Не искам да съм разединител! Ще обсъждаме още с коалиционните партньори“, заяви Бойко Борисов пред националната среща на ГЕРБ в София Техпарк. Според един от вариантите той ще си отиде, но друго правителство на ГЕРБ ще остане, защото предстои криза в държавата.

„Блокирате магистрали, защото има магистрали. А преди ги нямаше! Сега може да си „играете“ с метрото, а преди нямаше!“, посочи в речта си към делегатите Бойко Борисов.

Премиерът дори обяви морето ни за „най-чистото“. Думите му звучат странно на фона на всички сигнали за изтичане на нечистотии в Черно море. С подкрепяща реч за управлението се изяви и Красимир Каракачанов.

След края на конференцията пък се стигна до грозни сцени. Генка Шикерова пусна видео как участници в конференцията на ГЕРБ блъскат журналистката от „Свободна Европа“ Полина Паунова и изхвърлят телефоните, с които тя предава.

Във „Фейсбук“ се появи видео, на което се вижда, че още един човек от снимащите делегатите на ГЕРБ е нападнат – от як мъжага с маска, който захожда отдалеч, правейки се, че не се интересува от снимащия, а след това го удря и поваля на земята.

Младеж, завършил астрофизика в Мюнхен също беше сполетян от делегатски гняв, защото няколко пъти извика на Борисов цитати от нецензурните записи, за които се твърди, че са на премиера. „Дойдоха едни такива момчета, много възпитани, много физкултурни, но тръгнаха да ме теглят и ме удариха два пъти в корема. Обаче дойде полицията и ме предпази“, разказа Нестор Арсенов.

По-рано от полицията обявиха, че нямат нищо общо с охраната на мероприятието, тя била организирана от частна фирма. „Това е политическо мероприятие и се охранява, така беше и заявено от ПП ГЕРБ, че се охранява от частна охранителна фирма. Ние нямаме отношение, това е политическо мероприятие – каза Тони Тодоров от СДВР.

Протестиращите се опитаха да следват напускащите конференция на ГЕРБ делегати. Полицията изблъска блокиращите колелото на 4-и километър, за да могат делегатите да си тръгнат. Преобладаваха джипове BMW.

Съвсем естествено бурните събития от деня предизвикаха сериозен отзвук в социалните мрежи. Ще проследим най-интересните мнения в традиционната ни рубрика ‘политически зоопарк“.

 

 

Comments

comments