Ивелин Михайлов препоръча на депутатите от “Величие“ да подкрепят кабинета на ГЕРБ. Оказа се, че профилът му бил хакнат

Създателят на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов даде заявка в социалната мрежа „Х“, че макар и да е само „обикновен член“ на партия „Величие“, ще препоръча на депутатите ѝ в парламента да подкрепят кабинета, предложен от ГЕРБ по-рано днес. Впоследствие обаче се оказа, че профилът му е бил хакнат. 

Начело на проектокабинета на ГЕРБ е председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков. В състава му влизат ярки партийни лица като Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Деница Сачева, Даниел Митов, Делян Добрев, Любен Дилов и Красен Кралев. От служебното правителство се предлага да останат Калин Стоянов, Георги Гвоздейков, Атанас Запрянов и Евтим Милошев.

Около 2 часа, след като ГЕРБ обявиха състава на проектокабинета си, Ивелин Михайлов написа на официалния си профил в социалната мрежа „Х“, че „препоръчва“ на парламентарната група на „Величие“ да го подкрепи.

“ Моментът е такъв, че трябва национално обединение. “Величие” вече управлява с ГЕРБ във Ветрино, най-красивата, богата и просперираща община в България, където се завърнаха хиляди българи от чужбина. Няма причина да не можем да постигнем същото и за цяла България“, пише Ивелин Михайлов.

Изглежда възгледите на Михайлов са претърпели сериозна метаморфоза, защото преди по-малко от седмица лидерът на парламентарната група на „Величие“ подполковник Николай Марков поиска публично извинение от Ивелин Михайлов заради негово изказване, че групата на „Величие“ е пробита“, защото гласува „за“ кандидат на ГЕРБ да оглави парламентарна комисия. Около час по-късно Михайлов действително се извини.

Междувременно обаче във Фейсбук страници, подкрепящи „Величие“, написаха, че профилът на Михайлов в социалната мрежа „Х“ е бил хакнат.

Пред БНР и БНТ Михайлов потвърди, че страницата му действително е била хакната.

„Това е лъжа, някой недобронамерен е влязъл в профила ми, сменил е паролата, аз не мога да вляза в него. Написаното е противоположно на моето мнение…Смятам, че в тази формация на партии и депутати, които са в момента в парламента не можем да излъчим правителство, което може по някакъв начин да даде решение за доброто на България“, коментира Михайлов.

Comments

comments