Поискаха оставката на зам.-кмета по култура в Община Благоевград

Иван Кацарски и Бранимир Митов разкритикуваха ръководството на Община Благоевград по отношение политиката им в направление „Култура“ от трибуната на ОбС-Благоевград, днес.

Организаторът на „Джумая фест“ в Благоевград Иван Кацарски заяви от трибуната на ОбС, че Благоевград е единствената община в България, която търси пари за ползване на общински площи, на които се организират културни мероприятия. Кацарски заяви, че месеци наред внесени искания за среща с кметското ръководство, на която да се обсъди бъдещето на културния живот в града, са оставени без развитие.

Всички фестивали и културни прояви в Благоевград са спрени, а нито една благоевградска организация не отговаря на изискванията, заложени от Общината, за организатор на фестивал „Милениум“. 400 000 лева заложи кметското ръководство на община Благоевград за провеждане на фестивала, а в същото време местни организатори на културни събития месеци наред, не знаят какво се случва с проектите им, спечелени по фонд „Култура“ на администрацията.

В изложението си, направено по повод определения наем от 360 лева за 100 кв. метра, които да ползва театъра за свои представления, ръководителят на театрална школа „Ер Малък“ и съорганизатор на фестивал „Талантино“ Бранимир Митов, определи действията на зам.-кмета Павлова и подчинените ѝ в общината като вредни за развитието на града.
Митов цитира общинска наредба, според която културните прояви в града се поставят на една нога с пазари, тържища и панаири, което е прецедент в цяла България. Искането му за оставка на Василиса Павлова беше посрещнато с овации от групата на ГЕРБ и част от останалите съветници в залата на Общински съвет.

Василиса Павлова отговори, че ще разпространи становището си по темата писмено.

Comments

comments