Пловдивското ББЦ подаде оставка

„Въпреки многократните ни опити тя категорично отказва да осъществи контакт с наши представители, изтъквайки неверни причини, като „заплахи“, „натиск“ и „страх“, за които няма абсолютно никакви факти и доказателства. В същото време наблюдаваме как в очите на Баракова Народното събрание е принизено до моден подиум, а в съзнанието й липсват каквито и да е политически възгледи. В момента България има нужда от отговорни политици, които са готови на лична саможертва в името на бедстващия ни народ, а не от фриволни, лекомислени и случайно попаднали във властта госпожици. За съжаление не виждаме как нейната функция на независим народен представител ще покрие изискванията за висок морал, единомислие за по-добро бъдеще и трезва преценка на сериозните проблеми в обществото“, заявяват от ББЦ.

„Г-ца Баракова беше включена в листата на ББЦ – Пловдив заради позицията й на председател на „Евромайки“ в район „Източен“ в Пловдив, където бе посочена от бившия председател на организацията Калина Крумова. За нея се застъпи и даде гаранция и зам.-председателят на областната структура Дяко Дяков. Към настоящия момент определяме това действие като груба грешка, която е продиктувана единствено от желанието ни представителите на ББЦ в парламента да бъдат излъчени от членовете на структурите в партията ни, а не от кабинетите на ръководството. Явно политическата ни действителност не е напълно готова за толкова демократични, плуралистични и прозрачни действия“, се казва още в изявлението на партията.

„С настоящото отворено писмо поемаме отговорност за нейната номинация и избор пред обществото и избирателите на Пловдив като подаваме оставка от ръководните длъжности, които заемаме в ПП „България без цензура“. Осъзнаваме личната си вина и пред Николай Бареков за това, че на негово място в парламента изпращаме изключително неподходящ човек. Разграничаваме се от действията на г-ца Баракова и я призоваваме да не посрамва повече пловдивчани с неадекватните си действия и да се оттегли като народен представител. Ние извлякохме нашите поуки от грешката си и печалният ни опит ще бъде като обица на ухото в бъдещите действия на младата ни партия“, допълват още от партията.

Comments

comments