Плевнелиев: Аз се противопоставях на политиката на Путин, защото исках да гледам децата си

„За мен е чест, че България е втори дом за Вас, че Ви е подала ръка.“ Това заяви Росен Плевнелиев –  президент на Република България от 2012 до 2017 година.

Той бе част от конференцията „За свободна Русия!“, която се проведе в София, за да се регистрира официално социално движение на свободните руснаци в България.  Координатор е бившият депутат от Държавната дума на Русия и опозиционен руски политик – Генадий Гудков.

„Има два вида политици. Едните са мъдри, другите се водят от интереси. Има много силни политици, които могат да арестуват някого, но това не е мъдро“, каза Плевнелиев.

Целта на движението е представянето на гледната точка на свободните руснаци, независими от Путин, които се стремят да обяснят на политиците и на пресата в България и по света, че Русия не е Путин и Путин не е Русия. На събитието присъствата депутатът от ГЕРБ Даниел Митов и депутатът от Демократична България Атанас Славов.

„Апелирам всички институции да Ви обърнат внимание, както и гражданското обещство. Време е за една свободна Русия, но и за свободна България“, каза той.

Плевнелиев допълни, че той се е борил срещу политиката на президента на Русия Владимир Путин, защото е искал да гледа децата в очите си и да знае, че е работил за мир.

 

 

 

 

 

Източник: eurocom.bg

Comments

comments