Планират въвеждането на Зелена и Червена зона за паркиране в Благоевград

Осен, че разширяват „синята зона“ в Благоевград общината планира да се въведе и  синя зона струма елена и Червена зона за паркиране, пише Struma.com. Очаква се през април месец да бъде внесено за обществено обсъждане новата наредба за паркиране. Ще има и увеличение на зоните.

Планира се цената на Синята зона да стане 2 лева, а Зелената -1 лев. Червената ще бъде драстично по-скъпа. Всичко обаче това е проект, докато не се обяви официално и не се чуе думата на хората. Както съобщихме вчера местата за паркиране в „синята зона“ бяха увеличени с 50, като се планира те да бъдат увеличени още.

Кметът на Благоевград Методи Байкушев издаде и заповед да не се одобрява строителство на  бъдещи сгради без включени в книжата паркоместа.  Планира се и изграждането на два големи паркинга.

Според общината само така може да се сложи ред в паркирането. Градът е отеснял, колите са много, строят се нови кооперации, но без паркоместа, въздуха се влошава, това са все мотиви на общинската администрация да увеличава платената зона и да подскаже на гражданите, че работа може да се върши и пеша.

Comments

comments