Писмо на Стефан Тафров до АЛДЕ

zx860y484_3388524

До г-н Ханс Ван Баален
Председател на Алианс на либералите и демократите за Европа

Уважаеми господин Председател,

С недоумение и възмущение проследих Вашето посещение при ДПС.

Хвалите ДПС, че били много работливи. Няма такова нещо! Вторият в листата на ДПС Делян Пеевски, не е забелязван на публично място от години. Не ходи на работа в българския парламент, където е избран като народен представител, дори не живее в България. Има точно един работен ден като депутат за последните две години. Българските институции твърдят, че той живее в България, единствено защото си е запазил българската адресна регистрация. Той обича служебните победи и ще попадне в Европейския парламент като вашата безкритичност и всеядност ще му помогнат за това! И там също няма да ходи на работа, и там също ще получава заплата, която не е заслужил, и това отново ще стане с Вашата щедра подкрепа.

С Вашето изявление направихте Европа по-слаба, защото с длъжността си и безотговорното си поведение подведохте хората, че Европа е лицемерна, живее с тънки сметчици и се отнася към българските граждани като към втора категория хора, които не могат да изберат честни, почтени и работливи представители в Европейския парламент.

Всеки ден съм на улицата и се боря с това, което причинихте. Всеки ден разговарям с хората, и ги убеждавам, че политиката има смисъл, че България трябва да e част от ядрото на Европейския съюз. Всеки ден убеждавам млади и възрастни хора, че си заслужава да се борим за България и за Европа, че си заслужава да стоим на улицата и да разчистваме авгиевите обори, които Вашето мълчание за Пеевски затлачи допълнително.

Всеки ден усещам смрадта на фалшивите новини и клеветите, с които медиите на Пеевски заливат хората. Всеки ден опитвам да отмия горчилката на пълзящия евроскептицизъм, подхранван от поведение като Вашето.

При посещението си в България Вие намерихте какво хубаво да кажете за всеки един от листата на ДПС, но ми липсва вашето мнение за втория от листата– Делян Пеевски. Така и не разбрах – И той ли, според Вас, е работлив?

Очаквам Вашия отговор и прилагам писмото на Гражданско сдружение „БОЕЦ“ относно кандидатурата на Делян Пеевски за евродепутат, което подкрепям: http://www.boec-bg.com/archives/1978 

С уважение,

Стефан Тафров
Кандидат за член на Европейския парламент
От Демократична България – обединение

21 Май 2019, Вторник

Comments

comments