Пирин ГД загуби злощастно първия мач в историята у дома

Отборът на Пирин Гоце Делчев загуби първия мач в историята у дома в новата „Неврокоп Арена“ от мъжкия хандбален елит. Неврокопчани паднаха злощастно със 17:18 от Спартак Варна.
Домакините започнаха малко напрегнато мача като позволиха на варненци да дръпнат с три гола разлика, която в края на полувремето бе увеличена на шест. То завърши при крайното – 5:11 в полза на гостите. Неприятното бе, че за първите шест минути от първата част „зелените“ трябваше да играят с човек по – малко около 4 минути, след като на бързо, така и малко незаслужено, от игра за по 2 минути бе изваден Иван Стоилков. Той обаче след това се реваншира с много силна игра в защита.
След почивката домакините излязоха коренно преобразени и в първите три минути намалиха резултата на четири гола. В последствие в тима на „Пирин“ се разигра Костадин Пиргов, който стана голмайстор с петте си попадения, които отбеляза днес. Много силна игра на вратата направи и Димитър Ортомаров, който направи много решителни намеси, предотвратявайки по виртуозен начин попадения за „Спартак“. Силната игра на „Пирин“ поведе секунди преди края до 17:18, а и в самия край на мача домакините получиха и право да изпълнят седем метрово хвърляне. За съжаление на домакините обаче, Димитър Янев пропусна златната възможност за изразяване на резултата. След мача над 500 зрители аплодираха своите любимци.

Comments

comments