Пет съвета за красота „направи си сам“

В действителност, три от всеки четири жени казват, че отделят за себе си и външността си само по пет минути на ден, а това е твърде малко, въпреки забързаното ежедневие на повечето съвременни дами. Съветваме ви да помислите за себе си, да се отпуснете и да се посветите на няколко козметични ритуала, които можете да правите почти навсякъде.

Ето ги и тях:

1. Сутрин: стречинг вместо кафе

Сутрин, вместо да тичате към кафе-машината, след като станете от леглото, се наведете и пипнете пръстите на краката си. После направете лек стречинг, който ще разхлаби мускулите ви и ще подобри кръвообръщението ви, а от това кожата ви ще изглежда по-свежа и розова.

Купете си масло от евкалипт и капнете във всяка ноздра по една капка докато сте под душа. Парата ще помогне за създаването на енергизиращ аромат. След това, нанесете обичайния си овлажняващ крем на лицето като го прилагате с лек натиск по челото и слепоочието, както и под скулите си. Така ще елиминирате подпухналите зони по лицето си.

49513c1d4325a0cb1ffa0aa12a584633

2. На обяд: гимнастика до бюрото

Преди да се отправите в обедна почивка, станете от бюрото, наведете се и хванете глезените си като броите до пет. Това ще повиши притока на кръв към мозъка ви и ще донесе кислород и хранителни вещества до кожата ви, която е ще се оживи и ще засияе. След това идете до тоалетната и напръскайте лицето си със студена вода, за да хидратирате кожата си.

3. Следобед: масаж вместо шоколад

Прескочете шоколада като следобеден снакс и си направете един бърз масаж на ушните миди. Можете да си вземете лосион или масло с аромат на цитрусови плодове или мента (проучванията показват, че миризмата на цитрусови плодове създава добро настроение, а ментовото ухание подобрява бдителността и паметта) втрийте маслото с потупване в ушите си. Скоро ще се почувствате по-жива. Една капка от ментовото етерично масло можете да втриете върху задната част на врата и раменете си и това ще даде незабавен тласък на мускулите ви.

4. Привечер: охлаждане на лицето след фитнес

Към екипа за спорт си носете, опаковани в лед филийки от краставица (в найлонова торбичка), които да поставите на лицето си след тренировка. Това ще го охлади и ще свие кръвоносните съдове, които са се разширили по време на тренировка. Краставицата облекчава и дразненията по кожата и я успокоява като цяло.

5. Вечер: релакс преди лягане

Преди да си легнете си направете чаша чай от лайка с две пакетчета. След като го изпиете, поставете пакетчетата чай върху очите и така постойте около 10 минути. След това старателно почистете лицето си. При измиване на лицето, масажирайте мускулите на челюстта си, за да помогнете на цялото си тяло да се отпусне. Капнете няколко капки лавандула на спалното си бельо или под калъфка на възглавницата. Това ще ви помогне да спите по-спокойно.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments