Петков: С приятели като ДПС врагове не ти трябват

С приятели като ДПС врагове не ти трябват.

Това обяви премиерът Кирил Петков по време на традиционната среща на бизнеса с правителството, организирана от „Капитал“, анализирайки политическата ситуация в страната.

Няма протегната ръка от ГЕРБ и ДПС, няма как след всички тези години да им кажем, че им прощаваме за всички милиарди, които са откраднали, само за да останем по-дълго на власт. „Аз няма да съм този премиер, който ще подаде ръка на този който е крал години от България, докато този новоизбран куче пазител стои. Аз лично сделка с него не мога да направя“, обяви премиерът, имайки предвид дейността на главния прокурор.

Посочи, че след няколко дни, когато в България ще дойде европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, с нея ще се обсъди възможността да се направи поне „едно побутване“ на съществуващия модел.

„На нас буквално са ни вързани ръцете. Той (главният прокурор – бел. ред.) следи повече нас, колкото кое да е престъпление“, допълни той, като посочи, че в България има превзети институции главно заради прокуратурата. „Ако там успеем да вдигнем похлупака, другите неща ще се наредят“, смята Петков.

Според него въпреки този пазител в лицето на главния прокурор проблемът на тези, които той защитава, е, че България е в ЕС.

Comments

comments