Пенсионери от кв.“Еленово“ се оплакаха на Р. Томов от липса на внимание, занемарени пенсионерски клубове и неравнопоставеност при санирането

IMG_0846

 

Кандидат-кметът Румен Томов днес гостува на Пенсионерския клуб в кв. „Еленово“ заедно с водача на листата на БСП Любен Милев и кандидатът за общински съветник Асен Балабанов.  Общинския председател на „Съюза на пенсионерите“ Павлина Теова приветства гостите и пожела успех на Томов в предстоящите избори.

Теова бе и първата, която поиска думата, след като Румен Томов изложи програмата си, за да  заяви, че помещението, в което се помещава централния пенсионерскиклуб,  зад сградата на общината е в окаяно състояние и никой не обръща внимание.

„От 35 години не е правен ремонт. Смениха се много кметове. Защо се оставят хората там,  в такива примитивни условия? Елате да видите, има стъкло, което падна преди два месеца и си стои така. Цялата дограма се люлее и всеки казва, че няма пари. Така, че разчитам на Вас, когато станете кмет, да заделите средства и да направите ремонт. Никой не си мръдна пръста до сега. Сложиха поне читави врати на тоалетните, че и там беше много неприятно, писах молба до Камбитов, та поне тоалетните имат врати сега.“, разказа Павлина Теова.

IMG_0865

Инж. Томов заяви, че поема ангажимент, да направи ремонт на клуба. „Този ремонт ще струва 30-40 000 лв., не е непосилна сума за една община като нашата, така че ще го направя.“, категоричен бе той.

Хората се оплакаха за пореден път от мръсния въздух, а жена присъстваща на срещата каза, че знаят за комина Биотец „Рубин“, който по необясними причини, продължава да трови всички. Ракзаха и за нерегламентирани сметища в делвинското дере, на метри от 11-то училище и детската градина, както и  района над парк „Македония“. Хората са убедени, че това, което се случва се дължи на слаб контрол от страна на местните институции. Те негодуваха, че за градивни неща, все не стигали пари, през последните години. „Значи, за да пътува от София кмета има пари, за концерт на Васил Найденов също, а за хората няма. Ми като няма, да покани Павлина да пее, не Васил Найденов.“, подметна ядосана жена от присъстващите.

IMG_0858

„Ами санирането!? Значи на някои им оправиха жилищата, на други не, това нормално ли е? Всички плащаме данъци, но само определени се облагодетелстваха. Не е честно.“, заяви пенсионерка от кв. „Еленово“.

Томов обясни, че вероятно и в бъдеще ще има възможности, чрез които и останалите да бъдат санирани, но по друга програма, с процент самоучастие на собствениците. „Програмата беше добра, но не беше справедлива. От друга страна, можеше с тези средства, да се санират всички блокове, ако не бяха толкова завишени цените.“, коментира още той.

Хората засегнаха и теми като липсата на обществени тоалетни и чешми в града.  Не са доволни и от наличието на бездомни животни и това, че има приют, на чийто управител се плаща и въпреки това, животните са по улиците. Липсата на дом на покойника също бе сред дискутираните теми, които пенсионерите засегнаха. Кандидатът за кмет обясни, че в програмата е заложено изграждането на такъв, защото вярва, че грижи трябва да се полагат, както за живите, така и за мъртвите.

За пореден път Томов заяви още, че концертните прояви, които се правят на метри от гробищния парк, ще бъдат преустановени и, че ще се намери друго място за тях. Идеята получи одобрението на присъстващите, които коментираха помежду си, че това наистина е наложително.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

IMG_0877

 

IMG_0862

 

Comments

comments