Пеевски сигнализира МВР и ДАНС за работещ у нас екип на забранената в ЕС телевизия “Русия 1″

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, е изпратил сигнал до МВР и ДАНС за установяване на това как на територията на България е допуснат да работи екип на забранената в ЕС телевизия „Русия 1“

„Това, че в София демонстративно пропагандира екип на “Русия 1” е лош сигнал към евроатлантическите ни партньори. Настоявам за спешни действия“, коментира Пеевски.

За качените в YouTube материали, заснети в центъра на София, алармираха бившият посланик на страната ни в Русия Илиян Василев и медийни публикации, посочват от пресцентъра на ДПС.

„Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия, възможността екип на медия, забранена за излъчване на територията на ЕС, рупор на руската военна машина, да излъчва от центъра на София“, се казва в сигнала на Делян Пеевски.

Той напомня, че Русия е обявила България за неприятелска държава, а преди два месеца Москва изгони кореспондента на БНР като отговор на изгонения от София кореспондент на „Российская газета“, уличен в шпионаж.

Comments

comments