Денков: Ще бъдем конструктивна проевропейска опозиция

Всяко НС трябва да започва с надежда, че ще има правителство, че НС ще приеме закони в полза на народа. За съжаление след всички избори надеждата избледнява. Всяка сила, която свали правителство, носи тройна отговорност за съдбата на България!

Това заяви акад. Николай Деков от коалицията ПП-ДБ.

Той каза от трибуната:

Само ПП-ДБ успяхме да съставим две редовни правителства. Никой друг не го направи, затова платихме тежка цена. Правителствата ни бяха сваляни от ГЕРБ, ДПС и ИТН. Тези две правителство придвижиха страната ни в пъти по-бързо от правителствата на ГЕРБ. Правителствата ни бяха свалени, за да могат Борисов и Пеевски да лъжат, че могат само те да управляват. ГЕРБ и ДПС са първи, а ИТН най-често гласуваха с тях за важни решения. Те получиха възможност за правителство, в което Борисов и Пеевски да имат решаващата дума. Сега е време те да поемат отговорност, а не да се правят на жертви. Ние уважаваме решението на изпитателите. Ще работим упорито да върнем доверието на нашите избиратели. Знаем, че разочаровахме избирателите ни с коалицията с ГЕРБ.

Ние сме ясна опозиция. Ще се борим за закони в полза на обществото, за равенство, за качествено образование и здравеопазване, за съдебна реформа, за институции и регулатори, пазители на реда. Да реформират службите, да развият ел. управление.

Ще предложим европейски варианти.

Всичко това бе заложено в меморандума с реформи, който ГЕРБ отказа да подпише и да се осъществи ротацията.

Липсата на осъдени политици за корупция е резултат от неработещите институции. Ще се борим те да бъдат обновени! Ще бъде конструктивна проевропейска опозиция!

Тук сме, заедно сме, ще продължим да се борим за бъдещето на България!

Comments

comments