Пастели: светлата страна на стила

Пастелите са една от най-важните тенденции за следващия есенен сезон – модата предлага по-спокоен, приглушен и изключително женствен вид в пастелни нюанси на светло синьо, прашно розово, люляково лилаво, дискретно зелено, лимоново жълто и други. Не губете време и напълнете гардероба си с пастелни елементи в непреходен стил и с класическа елегантност.

Многослоен тоалет, завършен в пастелни нюанси, е отлична идея за лятото. Не е изненада, че пастелите са отново в тенденция, тъй като те са тук, за да останат за дълго. Истинските дами дори не могат да си представят живота си без тях. Ако се чудите „как да носите пастели?“, прочетете тази публикация, защото те са гореща тенденция и тази година. Във всеки случай тя е на мода всяка година, сменяйки само доминиращите тонове.

По време на модните ревюта в столиците на модата, дизайнерите показаха най-различни тоалети – от овърсайз пуловери и елегантни чанти, до обувки и бижута в пастелни нюанси, напомнящи ни на нашето детство.

Но как да включим пастелната тенденция в ежедневните си съчетания, без да изглеждаме така сякаш носим опаковка от бонбони?

Тайната е да завършите пастелната палитра с есенни цветове, като камила, сиво и „снежно“ бяло. За по-твърд, но модерен вид вид, може да го комбинирате с черно.

Чанта в тъмно зелено или сиво е идеалният аксесоар в захарни нюанси. Ако предпочитате  да създадете тоалет с малка черна рокля, може да включите пастели под формата на аксесоари. Когато създавате консервативен бизнес външен вид е по-добре да ограничите пастелите само до обувки, шалове, чанти или бижута.

Съчетаването на дрехи и аксесоари в пастелни нюанси може да изплаши дори най-опитната дама. Затова е най-добре да започнете с по-малки елементи, като отпечатана блуза, бижута или клъч.

Пастелите изобщо не подхождат на момичетата с бледа кожа, защото изглеждат „размити“. Проблемът се решава, ако избягвате дрехи, които се доближават по цвят до лицето, например карирана риза или ризи със затворена яка. Като алтернатива розовите панталони или люляково лилавата пола са абсолютно шик.

Comments

comments