Парламентарните партии не знаят кои депутати са проверявани за корупция

zx860y484_2754020

Партиите в парламента обявиха, че не знаят кои депутати са проверявани от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). По-рано днес председателят на комисията Пламен Георгиев заяви, че са проверявани народни представители от всички партии.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви, че няма идея дали са проверявани колеги от партията му. Народният представител от „БСП за България“ Антон Кутев каза: „Нямам представа. Комисията трябва да се занимава с тези, които имат възможност да упражняват корупция. Чух, че е имало проверка и на Делян Пеевски и са установили, че всичко е наред. Вероятно комисията работи“.

„Никъде в закона не е казано, че ще се уведомяват проверяваните. Може и да има, може и да проверяват. И от комисията няма да ви отговорят, защото ще се позоват на тайната“, обяви Йордан Цонев от ДПС.

Славчо Атанасов от „Обединени патриоти“ пък каза, че депутатите трябва максимално да бъдат проверявани, дори и личният им живот трябвало да бъде публичен.

„Аз не се съмнявам, че в парламента има корумпирани колеги. Само вижте костюмите и обувките им и ще установите, че с една депутатска заплата те не могат да се купят“, каза Атанасов и обяви, че кара кола на 18 години.

Comments

comments